Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Cinekid?
Cinekid is ’s werelds grootste mediafestival voor kinderen! Lees meer over Cinekid op www.cinekid.nl.
Wat is Cinekid Play?
Cinekid Play is een online platform waar films, workshops en games bekeken en gespeeld kunnen worden.
Wat kost Cinekid Play?
Cinekid Play is helemaal gratis!
Voor wie is Cinekid Play?
Cinekid Play is er voor iedereen. Het aanbod op het platform is het meest geschikt voor kinderen van 4 - 12 jaar. We hanteren de volgende Kijkwijzer leeftijdscategorieën: Alle Leeftijden, 6 jaar, 9 jaar en 12 jaar.

Gebruik van Cinekid Play

Hoe ga/vlieg ik naar andere planeten?
Op een computer gebruik je je muis en de pijltjes op je toetsenbord om rond te vliegen. Sleep met je muis heen en weer om van richting te veranderen, en vlieg voor of achteruit met je pijltjes. Op mobiele toestellen vlieg je door in en uit te zoom door met twee vingers het scherm groter of kleiner te maken.
Kan ik met mijn account tegelijkertijd inloggen op verschillende devices?
Je kunt op slechts één apparataat tegelijkertijd gebruik maken van Cinekid Play. We kijken of we dit in de toekomst kunnen uitbreiden.
Hoe vind ik bepaalde films of series op Cinekid Play?
Bovenaan de website heb je de optie om het volledige aanbod te bekijken. Daar is ook de mogelijkheid om te zoeken op een titel of acteur. Je kan er ook voor kiezen om alleen films in bepaalde genres in de lijst te willen zien.
Hoe kunnen we Cinekid Play kijken op de TV?
Momenteel kan je Cinekid Play video's niet bekijken op je TV via bijvoorbeeld een Chromecast of Apple Airplay, we kijken hoe we dit zo snel mogelijk kunnen ondersteunen. Je kunt wel je computer verbinden met bijvoorbeeld een HDMI kabel.
Op welke apparaten kunnen we Cinekid Play kijken?
Cinekid Play werkt op de meeste apparaten met een moderne internet browser. Mobieltjes, laptops en computers worden ondersteund wanneer ze Firefox, Safari, of Chrome als Internet Browser gebruiken. Ook op andere browsers zou Cinekid Play kunnen werken echter bieden we hier geen garantie op.
Kunnen we Cinekid Play in het buitenland kijken?
Helaas zijn de rechten voor het kijken van films en series beperkt tot Nederland. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met de releasedatum van een film die ergens anders op de wereld een stuk later is.
De film wil niet afspelen, wat moet ik doen?
Dat is vervelend. Probeer altijd eerst de website te herladen. Mocht het probleem zich voor blijven doen, neem dan contact op via onze social kanalen of via [email protected]
Hoe gaat Cinekid Play om met de privacy/veilgiheid van kinderen?
Alle voorwaarden en informatie m.b.t. privacy vind je in onze privacy verklaring. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met alle informatie.
Ik wil Cinekid Play in de klas inzetten. Mag dat?
Als de kinderen individueel in de klas Cinekid Play gebruiken, dan is dat geen probleem. Wil je meer weten over educatie in de klas neem dan contact op met [email protected] We helpen dan graag met meer informatie en lesmateriaal.

Jouw account

Waarom moet ik een account aanmaken?
Met een account kun je je favorieten bewaren, trofeeën verdienen en je eigen avatar maken.
Ik ben mijn inloggegevens kwijt. Wat moet ik doen?
Je kan je inloggegevens opvragen via 'Mijn account'. Daar kan je je wachtwoord laten resetten en dan ontvang je een emailtje met instructies.
Hoeveel gezinsleden kunnen een eigen profiel aanmaken?
Je kunt maximaal zes gezinsleden toevoegen.
Hoe maak ik profielen voor mijn kinderen?
Op de instellingen pagina van je account kan je profielen toevoegen voor je kinderen.

Het Aanbod

Waarom staat film x niet (meer) op Cinekid Play?
Het aanbod van Cinekid Play verandert continu. Soms is een film daarom maar tijdelijk beschikbaar, net als in de bioscoop.
Hoe geef ik dat door dat ik graag een bepaalde film of serie op Cinekid Play zou willen zien staan?
We staan natuurlijk altijd open voor jullie tips! Laat het ons vooral weten via [email protected] of via de chat op deze pagina rechtsonder
Hoe vaak komen er nieuwe films bij?
Het aanbod van Cinekid Play verandert continu. Maandelijks verschijnen er nieuwe films en series en worden de games vernieuwd. Er is dus altijd wat te ontdekken.
Kan ik mijn kind (van 6 jaar) alleen laten met Cinekid Play?
Op Cinekid Play kan je rechtsboven op de overzichtspagina een leeftijdsfilter aanzetten. Zo zorg je ervoor dat je kind de content kijkt die voor hem/haar geschikt is.
Hoe oud moet je zijn voor Cinekid Play?
Cinekid Play biedt content aan die geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar. Natuurlijk is het zo dat er ook content beschikbaar is waar je iets ouder voor moet zijn. Met de selectiebox bij het aanbod, kan je aangeven hoe oud je bent. Dan tonen wij alleen de films die voor die leeftijd geschikt zijn.
Ik vind bepaalde content schadelijk voor mijn kind, waar kan ik dit doorgeven?
Klachten over het platform of over de inhoud van het aanbod kunnen worden doorgegeven via [email protected]
Hoe verander ik het leeftijdsfilter?
Het leeftijdsfilter kan aangepast worden via de filteroptie op de overzichtspagina van het aanbod.
Waarom zijn sommige films alleen op bepaalde momenten te zien?
Tijdens het festival zijn er films die eenmalig vertoond mogen worden op ons platform. Denk bijvoorbeeld aan premières die daarna in de bioscoop komen te draaien. Net als met andere premières, zijn die vertoningen uniek en daarom ook eenmalig of alleen op bepaalde momenten te zien.
Is de content HD?
De beeldkwaliteit van de films is aan te passen in de player. Voor alle films is er de optie om deze in de beste kwaliteit beschikbaar af te spelen.
Hoe lang kan ik een film kijken op Cinekid Play?
Het aanbod van Cinekid Play verandert continu. Soms is een film daarom maar tijdelijk beschikbaar, net als in de bioscoop. Tijdens het festival zijn er films die eenmalig vertoond mogen worden op ons platform. Denk bijvoorbeeld aan premières die daarna in de bioscoop komen te draaien. Net als met andere premières, zijn die vertoningen uniek en daarom ook eenmalig of alleen op bepaalde momenten te zien.
Wij nemen de privacy van onze bezoekers serieus. Op deze website worden functionele, analytische en tracking cookies gebruikt om uw bezoek aan deze website zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken. Lees meer