Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Cinekid?
Cinekid is ’s werelds grootste mediafestival voor kinderen! Lees meer over Cinekid op www.cinekid.nl.
Wat is Cinekid Play?
Cinekid Play is een online platform waar films, series, workshops en spelletjes bekeken en gespeeld kunnen worden. Cinekid Play is onderdeel van het jaarlijkse Cinekid Festival.
Voor wie is Cinekid Play?
Cinekid Play is er voor iedereen. Het aanbod op het platform is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
Wat is het vershil tussen Cinekid en Cinekid Play?
Cinekind Play is het online element van ons festival. Niet alleen vind je hier films en series die je ook terugziet op ons festival, maar we bieden hier nog heel veel meer aan. Daarnaast is Cinekid Play het hele jaar door beschikbaar, ook buiten de festivalperiode.
Wat is een live-stream?
Tijdens een live-stream kijk je via een live-verbinding mee met een opname die tegelijkertijd in diverse bioscoopzalen door het hele land getoond wordt.

Gebruik van Cinekid Play

Hoe ga/vlieg ik naar andere planeten?
Op een computer gebruik je je muis en de pijltjes op je toetsenbord om rond te vliegen. Sleep met je muis heen en weer om van richting te veranderen, en vlieg voor of achteruit met je pijltjes. Op mobiele toestellen vlieg je door in en uit te zoom door met twee vingers het scherm groter of kleiner te maken.
Kan ik met mijn account tegelijkertijd inloggen op verschillende devices?
Je kunt op slechts één apparataat tegelijkertijd gebruik maken van Cinekid Play. We kijken of we dit in de toekomst kunnen uitbreiden.
Hoe vind ik bepaalde films of series op Cinekid Play?
Bovenaan de website heb je de optie om het volledige aanbod te bekijken. Daar is ook de mogelijkheid om te zoeken op een titel of acteur. Je kan er ook voor kiezen om alleen films in bepaalde genres in de lijst te willen zien.
Hoe kunnen we Cinekid Play kijken op de TV?
Momenteel kan je Cinekid Play video's niet bekijken op je TV via bijvoorbeeld een Chromecast of Apple Airplay, we kijken hoe we dit zo snel mogelijk kunnen ondersteunen. Je kunt wel je computer verbinden met bijvoorbeeld een HDMI kabel.
Op welke apparaten kunnen we Cinekid Play kijken?
Cinekid Play werkt op de meeste apparaten met een moderne internet browser. Mobieltjes, laptops en computers worden ondersteund wanneer ze Firefox, Safari, of Chrome als Internet Browser gebruiken. Ook op andere browsers zou Cinekid Play kunnen werken echter bieden we hier geen garantie op.
Kunnen we Cinekid Play in het buitenland kijken?
Helaas zijn de rechten voor het kijken van films en series beperkt tot Nederland. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met de releasedatum van een film die ergens anders op de wereld een stuk later is.
De film wil niet afspelen, wat moet ik doen?
Dat is vervelend. Probeer altijd eerst de website te herladen. Mocht het probleem zich voor blijven doen, neem dan contact op via onze social kanalen of via [email protected]
Kan ik als ouder 'meekijken' met mijn kind? (via het account)
Het is momenteel niet mogelijk om de kijkgeschiedenis van het account terug te bekijken.
Hoe gaat Cinekid Play om met de privacy/veilgiheid van kinderen?
Alle voorwaarden en informatie m.b.t. privacy vind je in onze privacy verklaring. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met alle informatie.
Ik wil Cinekid Play in de klas inzetten. Mag dat?
Je mag Cinekid Play helaas niet in de klas inzetten. Als je films van Cinekid in de klas wil vertonen, neem dan contact op met [email protected] We kunnen je dan helpen met een meer informatie en lesmaterialen.

Jouw account

Ik ben mijn inloggegevens kwijt. Wat moet ik doen?
Je kan je inloggegevens opvragen via 'Mijn account'. Daar kan je je wachtwoord laten resetten en dan ontvang je een emailtje met instructies.
Hoeveel gezinsleden kunnen een eigen profiel aanmaken?
Je kunt maximaal zes gezinsleden toevoegen.
Hoe maak ik profielen voor mijn kinderen?
Op de instellingen pagina van je account kan je profielen toevoegen voor je kinderen.

Het Aanbod

Waarom staat film x niet (meer) op Cinekid Play?
Het aanbod van Cinekid Play verandert continu. Soms is een film daarom maar tijdelijk beschikbaar, net als in de bioscoop.
Hoe geef ik dat door dat ik graag een bepaalde film of serie op Cinekid Play zou willen zien staan?
We staan natuurlijk altijd open voor jullie tips! Laat het ons vooral weten via een van de social media kanalen van Cinekid!
Hoe vaak komen er nieuwe films bij?
Het aanbod van Cinekid Play verandert continu. Maandelijks verschijnen er nieuwe films en series en worden de workshops en games vernieuwd. Er is dus altijd wat te ontdekken!.
Kan ik mijn kind (van 6 jaar) alleen laten met Cinekid Play?
In het profiel van je kind kan je aangeven dat deze alleen films tot 6 jaar mag bekijken. Alleen deze komen dan in het overzicht terug.
Hoe oud moet je zijn voor Cinekid Play?
Cinekid Play biedt content aan die geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar. Natuurlijk is het zo dat er ook content beschikbaar is waar je iets ouder voor moet zijn. Met de selectiebox bij het aanbod, kan je aangeven hoe oud je bent. Dan tonen wij alleen de films die voor die leeftijd geschikt zijn.
Kan ik ook een losse film kijken op Cinekid Play?
We werken met een maandelijks opzegbaar abonnement. Met dit abonnement heb je toegang tot al ons aanbod. Je mag er ook voor kiezen om maar een film te bekijken, maar dat is natuurlijk zonde!
Ik vind bepaalde content schadelijk voor mijn kind, waar kan ik dit doorgeven?
Klachten over het platform of over de inhoud van het aanbod kunnen worden doorgegeven via [email protected]
Hoe verander ik het leeftijdsfilter?
Het leeftijdsfilter kan aangepast worden via de filteroptie op de overzichtspagina van het aanbod.
Waarom zijn sommige films alleen op bepaalde momenten te zien?
Tijdens het festival zijn er films die eenmalig vertoond mogen worden op ons platform. Denk bijvoorbeeld aan premières die daarna in de bioscoop komen te draaien. Net als met andere premières, zijn die vertoningen uniek en daarom ook eenmalig of alleen op bepaalde momenten te zien.
Is de content HD?
De beeldkwaliteit van de films is aan te passen in de player. Voor alle films is er de optie om deze in de beste kwaliteit beschikbaar af te spelen.
Hoe lang kan ik een film kijken op Cinekid Play?
Het aanbod van Cinekid Play verandert continu. Soms is een film daarom maar tijdelijk beschikbaar, net als in de bioscoop. Tijdens het festival zijn er films die eenmalig vertoond mogen worden op ons platform. Denk bijvoorbeeld aan premières die daarna in de bioscoop komen te draaien. Net als met andere premières, zijn die vertoningen uniek en daarom ook eenmalig of alleen op bepaalde momenten te zien.

Abonnement

Hoe sluit ik een abonnement af
Een abonnement kan afgesloten worden via het menu, met de knop 'abonneren'. Door daarna de aangegeven stappen te volgen, sluit je een maandelijks opzegbaar abonnement af op het platform.
Wat kost een abonnement voor Cinekid Play?
Voor Cinekid Play sluit je een abonnement af. Dit kost €4,99 per maand en is elke maand opzegbaar.
Tot wanneer loopt mijn abonnement?
Je abonnement gaat in op de dag van aanmelden, en wordt iedere maand op die dag automatisch verlengd. Als je je abonnement wilt opzeggen, doe dat dan ten minste een dag voor je nieuwe maand wordt afgeschreven. Dus als je op 10 oktober lid bent geworden, maar je wilt na twee maanden het abonnement opzeggen, zorg dan dat je uiterlijk 9 december je abonnement stop zet.
Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?
Via het menu kan je jouw abonnement inzien. Hier heb je de optie 'Zet mijn abonnement stop'. Hierna loopt het abonnement door tot de laatste dag van de maand.
Ik heb een kortingscode gekregen, maar heb al betaald voor een Cinekid Play abonnement. Kan ik die nog inzetten?
Dat is afhankelijk van de kortingscode. Als het een korting betreft voor jouw eerste maand Cinekid Play, en je hebt al een abonnement, dan kan de korting helaas niet verzilverd worden. Als de korting je recht geeft op een willekeurige gratis maand Cinekid Play, dan kan dit ook later nog verzilverd worden.
Kan ik met mijn Cinekid Play abonnement ook naar een event?
Nee, voor de programma-onderdelen van Cinekid on Tour heb je een apart ticket nodig.
Kan ik mijn geld terugkrijgen?
Er is geen mogelijkheid om het abonnement terug te trekken en je geld terug te krijgen. Door het abonnement stop te zetten, houdt de betaling voor de volgende maand wel op.
Hoe pas ik mijn betaalmiddel aan?
Op de betaalpagina bieden we verschillende betaalmogelijkheden. Hier kan je zelf een keuze in maken.
Mijn kortingsvoucher werkt niet, wat moet ik doen?
Werkt je kortingsvoucher niet? Neem dan contact op via [email protected]
Kan ik Cinekid Play aan iemand cadeau doen?
Momenteel is het niet mogelijk om voor een ander email adres aan account aan te maken. Je kunt natuurlijk wel het account aanmaken samen met de andere persoon en dan jouw betaalgegevens invoeren.
Waarom moet ik een abonnement aanmaken?
Bij Cinekid Play bieden we alle content aan binnen 1 abonnement. Zodoende hoeven er geen extra betalingen plaats te vinden binnen het platform, maar is alles vrij toegankelijk.
Ik heb een voucher met de eerste maand gratis, tot wanneer kan ik dan opzeggen?
Na de eerste gratis maand, gaat op de eerste dag van de nieuwe maand jouw abonnement in. Als je dit niet wilt, moet je voor de laatste dag van de maand aangeven dat je na de gratis maand niet over wil gaan naar een betaald abonnement. Dit kan via het menu, bij het 'Mijn abonnement'.
Hoe maak ik gebruik van een kortingscode/voucher?
De code die je vindt op de voucher, kan je handmatig overnemen op de betaalpagina. De korting wordt dan automatisch verrekend.
Waarom moet ik €0,01 betalen als ik een proefperiode wil starten?
Om er zeker van te zijn dat jij de beheerder bent van de bankrekening waaraan je het proefabonnement wilt koppelen, vragen we je om. €0,01 over te maken. Zo weten we zeker dat je niet een abonnement afsluit op de bankrekening van een ander wanneer de proefperiode voorbij is.
Waar kan ik mijn accountinstellingen wijzigen?
Je kan je inloggegevens wijzigen via 'Mijn account'.
Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?
Via het menu kan je jouw abonnement inzien. Hier heb je de optie 'Zet mijn abonnement stop'. Hierna loopt het abonnement door tot de laatste dag van de maand. Als je je account helemaal wilt verwijderen, mail dan naar [email protected]

Jouw account

Ik ben mijn inloggegevens of mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen?
Je kan je inloggegevens opvragen via 'Mijn account'. Daar kan je je wachtwoord laten resetten en dan ontvang je een emailtje met instructies.
Hoeveel gezinsleden kunnen een eigen profiel aanmaken?
Je kunt maximaal zes gezinsleden toevoegen.
Hoe maak ik profielen voor mijn kinderen?
Op de instellingen pagina van je account kan je profielen toevoegen voor je kinderen.
Wij nemen de privacy van onze bezoekers serieus. Op deze website worden functionele, analytische en tracking cookies gebruikt om uw bezoek aan deze website zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken. Lees meer