Loading...
Bezig met laden…

Meisje met de zwavelstokjes aflevering 7 | Zuri & Kiza Magendane

Korte film17 minNL gesproken
In deze zevende aflevering spreekt Zuri met politicoloog en schrijver Kiza Magendane

Meisje met de zwavelstokjes is een project van Stichting Nieuwe Helden in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, Amsterdam Light Festival, ’t Zuidelijke toneel en kinderen uit alle stadsdelen van Amsterdam in de strijd tegen kinderarmoede in de grote stad. Door middel van educatie, storytelling, een campagne en deze videoreeks wil Stichting Nieuwe Helden voorbij bewustwording streven en overgaan tot actie.

Hoe kan het dat in één van de rijkste landen ter wereld er nog zoveel kinderen in armoede leven? In deze 8-delige serie gaan 9 kinderreporters uit Amsterdam op zoek naar het antwoord op deze vraag. De kinderen bevragen onder meer politici, directeuren, een prinses en dé cijferman van Nederland. Wat zeggen de cijfers ons, en wie hebben hier het meeste invloed op? Of moet er nou eens eindelijk meer geluisterd worden naar kinderen? 

In deze zevende aflevering spreekt Zuri met politicoloog, columnist en schrijver Kiza Magendane over de verantwoordelijkheid van de politiek en de samenleving om armoede te bestrijden. Ze praten over hoe het verschil in belangen van verschillende groepen mensen voor verdeling zorgt en een oplossing uitstelt. De overheid moet overgehaald worden om belangen anders in te zien en Zuri en Kiza praten over het belang van volksvertegenwoordigers direct in contact brengen met de politiek om dat te behalen. 

Credits
ComposerDarius Timmer
ConceptLucas de Man
Creative ProducerBas van Rijnsoever, Valene Lontanga
DirectorTim van den Heuvel
EditorDaan Wijdeveld
Organisation artistEmily van Zoonnen
ProducerElse-Marie Rombouts
SoundGideon Bijlsma, Richard Wilder
Voice actorJip Wijdeveld, Nola Wijdeveld
Wij nemen de privacy van onze bezoekers serieus. Op deze website worden functionele, analytische en tracking cookies gebruikt om uw bezoek aan deze website zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken. Lees meer