Loading...
Bezig met laden…

Meisje met de zwavelstokjes aflevering 3 | Sofia & Marieke Fieten

Korte film12 minNL gesproken
In deze derde aflevering spreekt Sofia met directeur Marieke Fieten

Meisje met de zwavelstokjes is een project van Stichting Nieuwe Helden in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, Amsterdam Light Festival, ’t Zuidelijke Toneel en kinderen uit alle stadsdelen van Amsterdam in de strijd tegen kinderarmoede in de grote stad. Door middel van educatie, storytelling, een campagne en deze videoreeks wil Stichting Nieuwe Helden voorbij bewustwording streven en overgaan tot actie.

Hoe kan het dat in één van de rijkste landen ter wereld er nog zoveel kinderen in armoede leven? In deze 8-delige serie gaan 9 kinderreporters uit Amsterdam op zoek naar het antwoord op deze vraag. De kinderen bevragen onder meer politici, directeuren, een prinses en dé cijferman van Nederland. Wat zeggen de cijfers ons, en wie hebben hier het meeste invloed op? Of moet er nou eens eindelijk meer geluisterd worden naar kinderen? 

In deze derde aflevering spreekt Sofia met Marieke Fieten, directeur Klant & Operations bij zorgverzekering Menzis, over hoe zij tegen kinderarmoede strijdt. Ze zoomen in op het belang van preventie om schulden te voorkomen, hoe het hebben van schulden stress veroorzaakt en hoe deze stress tot gezondheidsklachten kan leiden. Sofia en Marieke praten over hoe dit patroon doorbroken moet worden, en hoe belangrijk het is om vroeg te leren om gezond te leven.

Credits
ComposerDarius Timmer
ConceptLucas de Man
Creative ProducerBas van Rijnsoever, Valene Lontanga
DirectorTim van den Heuvel
EditorDaan Wijdeveld
ProducerElse-Marie Rombouts
SoundGideon Bijlsma, Richard Wilder
Voice actorJip Wijdeveld, Nola Wijdeveld
Wij nemen de privacy van onze bezoekers serieus. Op deze website worden functionele, analytische en tracking cookies gebruikt om uw bezoek aan deze website zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken. Lees meer