Loading...
Bezig met laden…

Workshop: Flipboekje

Workshop
Maak je eigen korte tekenfilm met de workshop Flipboekje!

Een flipboekje is eigenlijk een hele korte tekenfilm. Op ieder vel van het boekje teken je een afbeelding die steeds een heel klein beetje verandert. Als je het hele boekje heel snel achter elkaar doorbladert (‘flipt’) zie je de afbeelding bewegen en heb je een klein animatiefilmpje gemaakt!

WAT HEB JE NODIG? 

  • Kleurpotloden 
  • Nietmachine 
  • Twee velletjes wit A4 papier 
  • Een schaar
  1. Pak de twee velletjes papier en leg deze op elkaar. Vouw de velletjes in de breedte dubbel en daarna weer open. Knip de velletjes op de vouwlijn door het midden. 
  2. Vouw deze losse vellen nu ook in de lengte doormidden en knip deze ook door op de vouwlijn. Nu heb je vier stroken van twee velletjes. 
  3. Leg nu alle stroken op elkaar en vouw deze dubbel als een boekje. Niet het boekje met drie nietjes op de rug. 
  4. Rol het boekje op en knip het uiteinde recht af, zo kun je het straks goed flippen. Nu is het boekje klaar voor gebruik! 
  5. Teken op iedere bladzijde ongeveer hetzelfde plaatje maar dan met steeds een kleine verandering. Zijn je tekeningen af? Flip het boekje en je film komt tot leven!
Credits
PresenterDicky Jansen
ProducerMarbl.tv
Wij nemen de privacy van onze bezoekers serieus. Op deze website worden functionele, analytische en tracking cookies gebruikt om uw bezoek aan deze website zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken. Lees meer